متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/12/05
  • - تعداد بازدید: 60
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده پزشکی شیراز

تک فرزندی یا چند فرزندی

 

امروزه به دلایل گوناگون از جمله مشکلات اقتصادی و تمایل مادران به اشتغال در خارج از خانه، تمایل به داشتن تعداد فرزندان کمتر در سراسر دنیا رواج یافته است. به نحوی که بسیاری از خانواده ها تصمیم می گیرند تنها یک فرزند داشته باشند.

تک فرزندی مزایا و معایب خود را دارد. مزایای تک فرزندی شامل مزیت های اقتصادی شامل تخصیص کلیه ی منابع اقتصادی به یک فرزند و در نتیجه بهبود کیفیت ارائه ی خدمات اموزشی،رفاهی ،تفریحی ورزشی به فرزند می باشد.

 ،در حالتی که والدین تنها یک فرزند دارند میتوانند تمامی توجه و عشق خود را فقط به او اختصاص دهند و لازم به تقسیم آن نیست.

تک فرزند ها اغلب مستقل تر بار می آیند و اتکا به دیگران ندارند. انعطاف پذیری و خلاقیت آنها معمولا بیشتر است.

تک فرزندی معایب زیادی هم دارد.

 شامل احساس تنهایی: شاید مهمترین اشکال تک فرزندی، احساس تنهایی کودک در غیاب خواهران و برادران باشد و  پدرو مادر نگران این هستند که فرزندشان بعد از مرگ شان تنها بماند.

لوس شدن تک فرزندها از مشکلات دیگری است که ممکن است برای تک فرزند ها پیش بیاید. احتمال اینکه خودخواه و لوس بار بیایند بیشتر است .

 این کودکان در هنگام بزرگسالی با مشکلات ارتباطی و سازگاری زیادی مواجه می شوند، که این مورد سندرم تک فرزندی نامیده می شود.

با توجه به اینکه خواهران و برادران بزرگتر در مراقبت ازکوچکتر ها به والدین کمک می کنند، نبود خواهر و برادر و هم بازی،  فشار زیادی به پدران و مادران وارد میکند. مثلا انها مجبورند ساعت ها با کودک تنهای خود بازی کنند.

.تک فرزند ها مشکلات بیشتری در اجتماعی شدن دارند- با این که والدین اظهار می کنند که به فرزندان خود امکانات، عشق و محبت زیادی می دهند، اما آنها نیز گاه با چالش هایی روبه رو می شوند.

 دکتر" علی محمدی" متخصص روانپزشکی

و عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 95662
کلیدواژه